UYGUN - BİLGİLİ ÖN TEST - FEN BİLİMLERİ 7. SINIF

www.sadikuygun.com.tr SADIK UYGUN YAYINLARI www.sadikuygun.com.tr www.sadikuygun.com.tr 1 • Demir tozu - talaş karışımını ayırmak için damıtma / mıknatısla ayırma yönte- mi kullanılmalıdır. • Haşlanmış makarnanın suyundan ay- rılması için mıknatısla ayırma / süzme yöntemi kullanılmalıdır. 1 2 3 4 Yukarıda verilen cümlelerin doğru olabil- mesi için numaralandırılmış sözcükler- den hangileri seçilmelidir? F. 7.4.4.1 A) 1 ve 3 B) 1 ve 4 C) 2 ve 3 D) 2 ve 4 2 Suda çözünebilen katı maddeyi yanlış- lıkla suyla karıştıran Aysel, bu karışımı ayrıştırmak için hangi yöntemi kullanma- lıdır? F. 7.4.4.1 A) Eleme B) Süzme C) Yoğunluk farkı D) Buharlaştırma 3 1. Hava filtresi 2. Gaz maskesi 3. Çay süzgeci Yukarıda verilen maddelerden hangilerinin temelinde süzme işlemi vardır? F. 7.4.4.1 A) Yalnız 1 B) 1 ve 2 C) 2 ve 3 D) 1, 2 ve 3 4 Karışımı oluşturan K ve L maddelerinin bu- harlaştırma yöntemiyle birbirinden ayrıştırı- labileceği bilinmektedir. Buna göre K ve L maddeleri aşağıdakiler- den hangisi olamaz? F. 7.4.4.1 K L A) Tuz Su B) Su Kum C) Tuz Kum D) Su Şeker 5 İki farklı sıvıdan oluşan homojen bir karı- şım hangi yöntemle ayrıştırılabilir? F. 7.4.4.1 A) Ayırma hunisi B) Ayrımsal damıtma C) Süzme D) Buharlaştırma 6 Gömleğinin çelik düğmesi kopan Begüm, do- labı açtığında çelik düğmeler ve plastik bon- cukların birbirine karışmış olduğunu görüyor. Begüm hangi yöntemi kullanarak çelik düğmeleri ve plastik boncukları birbirin- den ayırabilir? F. 7.4.4.1 A) Yakma B) Süzme C) Damıtma D) Mıknatısla ayırma 7 Yoğunluk farkı Damıtma Zeytinyağı ve suyun ay- rıştırılmasında kullanılan yöntem Buharlaştırma Süzme 1. çıkış 2. çıkış Mıknatıs- la ayırma Eleme 3. çıkış 4. çıkış Tuzlu suyun ayrıştırılmasında kullanılan yöntem Şeker ve demir tozunun ayrıştırıl- masında kullanı- lan yöntem Yukarıdaki şemada verilen karışımların ayrıştırılmasında kullanılacak yönteme karar verilerek ilerlenildiğinde kaçıncı çı- kışa ulaşılır? F. 7.4.4.1 A) 1. B) 2. C) 3. D) 4. Karışımların Ayrılması - II 11 4. ÜNİTE

RkJQdWJsaXNoZXIy ODAxMzU=