UYGUN - PRATİK DEFTER - FEN BİLİMLERİ 5. SINIF

45 2. ÜNİTE: canlılar dünyası Mikroskobik canlıların yararlı ve zararlı yönlerini aşağıdaki boşluklara yazınız. Aşağıda mikroskobik canlıların yararlı ve zararlı yönleri ile ilgili bilgiler verilmiştir. Bu bilgileri ya- rarlı ve zararlı olma durumuna göre “ ✔ ” ile belirleyiniz. a. Açıkta bırakılan bir yiyeceğin bozulmasına neden olur. b. Üzümden sirke yapılmasını sağlar. c. Sütün peynire dönüşmesini sağlar. d. Bazıları insan ve hayvanların kalın bağırsağında B ve K vitamini oluşmasını sağlar. e. Vücudumuza girerek grip, su çiçeği, kızamık, hepatit gibi hastalıklara yakalan- mamıza neden olurlar. Yararlı Zararlı Yararlı Yönleri • ........................................................................... • ........................................................................... • ........................................................................... • ........................................................................... Zararlı Yönleri • ........................................................................... • ........................................................................... • ........................................................................... • ........................................................................... 50 51 Yoğurt, sirke gibi bazı besinlerin üretimi Bitki ve hayvan kalıntılarını toprağa karıştırmak Yiyeceklerin bozulmasına neden olmak Zatürre, tetanos, tifo gibi hastalıklara sebep olmak UYGUN PRATİK DEFTER FEN BİLİMLERİ 5

RkJQdWJsaXNoZXIy ODAxMzU=