UYGUN - TÜM DERSLER KAZANIMLI SORU BANKASI - 4. SINIF
www.sadikuygun.com.tr UYGUN 4. SINIF FEN BİLİMLERİ 166 6 Taze meyve ve sebzelerde en çok bulunan besin içerikleri hangi seçe - nekte verilmiştir? K.4.2.1.1 A. yağ, su, protein B. su, mineral, vitamin C. karbonhidrat, yağ, su D. mineral, yağ, su 7 Topraktan suya, sudan bitkilere, bit - kilerden hayvan etine geçen ve sağ - lıklı beslenmede büyük önem taşı - yan besin içeriği hangisidir? K.4.2.1.2 A. karbonhidrat B. yağ C. mineral D. protein * Yediğimiz her besinde mineral bulunur. * Yumurtada en fazla bulunan besin içeriği proteindir. * Tüm meyvelerde çeşitli vitamin - ler bulunur. * Tüm besinlerin içinde mutlaka su bulunur. 8 Yukarıda verilen bilgilerin kaç ta - nesi doğrudur? K.4.2.1.2 A. 1 B. 2 C. 3 D. 4 9 Tuzlama yöntemiyle saklanabile - cek besinler hangi seçenekte veril - miştir? K.4.2.1.3 A. elma karpuz B. peynir zeytin C. süt et D. yoğurt biber 10 “Bu kış sirkeleme yöntemiyle sakla - dığımız pek çok meyve ve sebzeyi afiyetle yedik.” diyen bir kişi aşağı - dakilerden hangisinin yendiğini be - lirtmiştir? K.4.2.1.3 A. turşu B. konserve C. dondurma D. kuru biber “Annem kasaptan aldığı kıymayı ocakta bir süre pişirir. Ardından so - ğuttuğu kıymayı, kapalı bir kapta buzdolabına koyar. Böylece kıyma - nın kullanma süresi uzar.” 11 Yukarıdaki ifadede hangi besin saklama yönteminden bahsedil - mektedir? K.4.2.1.3 A. dondurma B. vakumlama C. kavurma D. kurutma “Girdiğimiz dükkanda her yer iplere dizilmiş biber, patlıcan ve bamyalar vardı.” 12 Yukarıdaki ifadede adı geçen seb - zeler hangi besin saklama yönte - miyle saklanmıştır? K.4.2.1.3 A. kavurma B. kurutma C. sirkeleme D. soğutma
RkJQdWJsaXNoZXIy ODAxMzU=