UYGUN - TÜM DERSLER KAZANIMLI SORU BANKASI - 4. SINIF

161 UYGUN 4. SINIF FEN BİLİMLERİ www.sadikuygun.com.tr Adım: TEST- 5 Kazanım K.4.2.1.2-K.4.2.1.3 2. Ünite: BESİNLERİMİZ 1 Sağlıklı beslenme için besinlerin hangi özelliklerde olması gerekli- dir? K.4.2.1.3 A. Taze ve doğal B. Paketlenmiş C. Dondurulmuş D. Katkı maddeli 2 Bazı yaz meyve ve sebzelerinin kı- şın da yenilebilmesini sağlayan be- sin saklama yöntemleri hangi se- çenekte doğru verilmiştir? K.4.2.1.3 A. soğutma, tütsüleme B. tuzlama, ışınlama C. kurutma, dondurma D. ışınlama, kurutma 3 Aşağıdaki besin maddelerinden hangisinin üretim tarihi ile son kul- lanma tarihi arasındaki fark en az- dır? K.4.2.1.3 A. nohut B. yumurta C. su D. makarna 4 “Yazın topladığımız biberleri kışın yi- yebilmek için ipe dizip astık.” ifade- sinde hangi besin saklama yönte- minden bahsedilmektedir? K.4.2.1.3 A. tütsüleme B. tuzlama C. dondurma D. kurutma * Pazartesi, 10 yumurta alındı, 8’i yendi. * Salı, 10 yumurta alındı. Bunların 6’sı ile dünden kalan yumurtala- rın 2’si yendi. * Çarşamba, 10 yumurta alındı. Bunların 4’ü ile dünden kalan yumurtanın 4’ü yendi. 5 Yukarıdaki örnek, besinlerin sak- lanması ve tüketilmesiyle ilgili hangi kuralı hatırlatır? K.4.2.1.3 A. İlk alınan en son tüketilir. B. Son alınan ilk önce tüketilir. C. Bütün besinler tasarruflu tüketilir. D. Buzdolabına ilk giren önce tüke- tilir. 6 Aşağıdaki besin saklama yöntemle- rinin hangisinde kimyasal maddeler kullanılır? K.4.2.1.3 A. dondurma B. katkı maddesi ekleme C. kurutma D. soğutma Mevsime Göre Beslenme Besin Saklama Yöntemleri

RkJQdWJsaXNoZXIy ODAxMzU=